måndag 15 november 2010

American Patrol

Storband är en musikstil som blev populär under swing-eran. Det är en slags orkester bestående av vanligtvis 12-25 musiker. Orkestern innefattar oftast sax, trumpet, trumbon, slagverk, gitarr, bas och vokalist m.m. Musiken förknippas ofta med jazzmusik.
Här nedan följer ett exempel på ett storband. 

 

söndag 14 november 2010

The Way You Look Tonight...

Kungliga Maskinsektionen på KTH fyller 100 år! Den officiella födelsedagen år i morgon, alltså 15 November. Detta har under veckan firats med alla möjliga evenemang och tillställningar. Jubileumsveckan avslutas ikväll med en bal i Blå Hallen i stadshuset. En utsökt trerätters middag, lagad av Stadshuskällaren, serverad med noga utvalda viner. Förutom mat och dryck av högsta gourmetstatus tillsammans med de bästa av sällskap så bjuds på middagsunderhållning. Efter middagen öppnas dörrarna till den Gyllene Salen där det bjuds upp till dans till levande musik. Klädsel till denna högtid är för damerna balklänning eller folkdräkt och för män är det frack som gäller. Kvällen har näst intill nobelmiddags status och kommer att bli helt fantastisk och minnesvärd.

fredag 12 november 2010

Top 3

Top 3 Jazz/Swing artister:

1. Frank Sinatra
2. Bobby Darin
3. Louis Armstrong


Top 3 Jazz/Swing låtar

1. Beyond The Sea - Bobby Darin
2. Theme from New York, New York - Frank Sinatra
3. Come Fly With Me - Frank Sinatra

torsdag 11 november 2010

When The Moon Hits Your Eye, Like A Big Pancake Pile... Thats Amore!

Idag är det inte vilken dag som helst... Idag är det Torsdag! 
Av gammal svensk tradition så äter man då ärtsoppa och pannkakor. Detta är i min mening en av världens bästa maträtter. Idag prövade jag dock en ny approach som är vanligt inom studentsammanhang, nämligen genom att avnjuta denna underbara måltid med de gyllen dropparna... Punschen! Detta visade sig vara ett superbt beslut från min sida. En förträfflig kombination! 


Punschen ses som en typisk svensk dryck och blev under 1800-talet borgerligheten och studenternas favoritdryck. Det är en alkoholhaltig dryck (25 volymprocent) med ca 30% socker. Ursprungs ingredienserna är arrak, socker, te, citronsaft och vatten. I Sverige dricks årligen ca 250 000 liter... mest till studentfester och till jul.

onsdag 10 november 2010

Nothing But The Best...

1950-talet... 
Det var här allt började... Efterkrigstiden förde med sig en ny stark framtidstro. Nyskapande och nytänkande fanns vart man än tittade. Exklusiv design med eleganta aerodynamiska former som skulle återspegla målet att "strömlinjeforma ekonomin" och bygga upp välfärden.

Amerika var den stora inspirationskällan där ny teknik, ny musik, nya livsstilar och umgängesformer växte fram... Det är här denna blogg tar vid. Om livet i den exklusiva vardagen med grunder i cocktail-livsstilen. Där Frank Sinatra och Dean Martin spelas i högtalarna bakom dig tillsammans med ljuva jazztoner, där smaken av gourmetmat och fantastiska drycker avnjuts, där du känner lukten av rik mahogny från möblerna runt omkring dig. Bloggen som tar dig tillbaka till de eleganta 50-talet och mycket mer...




















Artwork från spelet Bioshock.

tisdag 9 november 2010

I Did It My Way...

Yeah!
Nu har även jag startat mig en blogg... Fantastiskt!
Jag startar detta bloggande med att citerar Frank Sinatra...
"...much more than this, I did it my way!"